Fietstocht: de witheren van Floreffe – Van Grote Hof naar Kleine Hof

Wij ontvangen jullie aan ‘Boslandsite: De Grote Hof’ met een glaasje lekkers. Terwijl de mannen de fietsen klaarzetten, charmeren wij de vrouwen reeds met enkele middeleeuwse complimentjes. De Norbertijnen van Floreffe, met hun witte gewaden, deden het ook zo netjes eind 12 e eeuw toen zij hier in – jawel, toen al – ‘Pelt’ een groot stuk grond verwierven. De geestelijke leiding van dit gebied, zetelde zo’n 6 eeuwen in

Floreffe, een klein dorpje nabij Namen. De abdij van Floreffe verwierf De Grote Hof, De Kleine Hof en de Panhof. In 1259 kochten de Norbertijnen ook nog de Bemvoortse Molen, de Kleine en de Wedelse Molen bij. Men had hier een landbouwgebied van om en bij de 250 voetbalvelden dat jaren aan een stuk de nodige centen in het laatje zou brengen. Jullie fietsen vandaag doorheen dit eeuwenoude verbond. Jullie fietsen vandaag van Grote Hof naar Kleine Hof (en weer naar
Grote Hof) met onderweg een heel aantal mooie plekken en leuke opdrachten. Soms mag je zelfs wat proeven. Hoera!

De witheren van Floreffe leiden jullie zo’n 47km doorheen de plaatselijke natuur en geschiedenis. Ze doen tijdens de tocht erg veel uit de doeken en zorgen voor een amusante tocht. Jullie fietsen zelfs ‘door de bomen’.

Prijs voor deze fietstocht bedraagt €15p.p. Daarin zitten een welkomstdrankje, de fietsbundel met verhaallijn ‘de witheren van Floreffe’, een proevertje onderweg en tot slot een ijsje met koffie. Tot binnenkort!

Praktisch

  • Prijs: vanaf €15 p.p (prijs op aanvraag!)
  • Tijd: Dit kiezen jullie helemaal zelf.
  • Inclusief welkomstdrankje en gebruik materialen en voorzieningen.
  • Mogelijk te combineren met andere formules.
  • Mogelijk aan te vullen met ontbijtmand, hapjes, extra drankjes.
  • Mogelijk aan te vullen met overnachting in Bosland.
  • Al onze activiteiten kan je ook met jouw gezin of je familie spelen. We kunnen elke formule op maat uitwerken. Wil jij met je kinderen een fantastische namiddag beleven in Bosland? Combineer activiteiten uit een kinderfeestje met activiteiten uit onze formules. Voor ons is alles mogelijk. Stuur even een mailtje en laat ons samen bekijken hoe jullie het het liefste hebben.